Teknoloji 0 views 0

Ä°zmir’deki TEKNOFEST’e 1 milyon ziyaretçi bekleniyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e ilk kez ev sahipliÄŸi yapacak Ä°zmir, 1 milyon ziyaretçiyi ağırlamak üzere hazırlık yapıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde hazırlanan, birçok kurum ve kuruluÅŸ tarafından desteklenen ve “dünyanın ayakları yere basmayan festivali” olarak da tanımlanan TEKNOFEST, teknoloji tutkunlarını, Cumhuriyetin 100. yılında Ä°zmir’de bir araya getirecek.

16-19 Mart tarihlerinde ÇiÄŸli 2’nci Ana Jet Ãœssü’nde düzenlenecek festival öncesi hazırlık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Yaklaşık 100 personel ve çok sayıda iş makinesinin katıldığı çalışmalarda hava araçlarının sergileneceği, yarışmaların düzenleneceği alanlar ve pistlerde alt yapı ve asfaltlama yapılıyor. Mart başından itibaren hava araçlarının festival alanına getirilmesi planlanıyor.

”200 bin metrekareyi aÅŸkın alan aktivite sahası olarak planlanıyor”

Hazırlık çalışmalarını inceleyen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, daha önce 2-5 Mart olarak planlanan TEKNOFEST’in takımların hazırlık sürecine destek olmak amacıyla 16-19 Mart olarak güncellendiÄŸini, ÇiÄŸli 2’nci Ana Jet Ãœssü’ndeki çalışmaların da hız kazandığını ifade etti.

TEKNOFEST’in düzenleneceÄŸi alanda yoÄŸun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Köşger, 200 bin metrekareyi aÅŸkın alanın aktivite sahası olarak planlandığını ifade etti.

Organizasyon sürecinde Jet Ãœssü’nde uçuÅŸların devam edeceÄŸini, üssün altyapısının da kullanılacağını aktaran Köşger, “TEKNOFEST’e Kızılelma baÅŸta olmak üzere Ä°HA ve SÄ°HA’lar gelecek.

Türkiye’nin ilk uçan arabası Cezeri de teÅŸhir edilecek. Hava gösterileri yapılacak. Robotik kodlamadan tarımsal teknolojiye kadar birçok alanda teknoloji yarışmaları yapılacak” dedi.

”Bir milyonu aÅŸkın ziyaretçi bekliyoruz”

Köşger, TEKNOFEST’in Türkiye’nin önemli bir markası haline geldiÄŸini, düzenlendiÄŸi kent ve ülkelerde milyonlarca kiÅŸi tarafından ziyaret edildiÄŸini kaydetti.

Ä°zmir’in çok önemli bir etkinliÄŸe ev sahipliÄŸi yapacağını dile getiren Köşger, “Bir milyonu aÅŸkın ziyaretçi bekliyoruz. Ona göre ön hazırlıklarımızı, ulaşım mastır planlarını yapıyoruz. Ä°zmir’den de 10 bin 500 takım bu festivale müracaat etti. Gençlerimize takımlarda yer almasalar dahi gelip burayı görmelerini, ülkenin geldiÄŸi seviyeyi, yapılan iÅŸleri gözlemelerini, hava araçları ve geliÅŸtirilen teknolojik aletleri incelemelerini tavsiye ediyorum” diye konuÅŸtu.

Köşger, TEKNOFEST’in kentte baÅŸarılı bir ÅŸekilde düzenlenmesi valilik koordinasyonunda kamu kurumları, üniversiteler, belediyeler, sivil toplum kuruluÅŸları ve özel sektörün iÅŸbirliÄŸi içinde çalıştığını, daha ÅŸimdiden Ä°zmirlilerin festivale büyük ilgi gösterdiÄŸini aktardı.

TEKNOFEST, Ä°zmir’in ardından 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde Ä°stanbul’da, 30 AÄŸustos-3 Eylül tarihlerinde ise Ankara’da düzenlenecek.

KAYNAK

{admin}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir