Genel 0 views 0

Apple 3 aylık kazancıyla rekor kırdı

Pandemi döneminde gelirlerini artırmayı başaran Apple, adeta altın çağlarını yaşıyor. En büyük sorunu artan taleplere yetişmek haline gelen ABD’li teknoloji devi, nerdeyse her yıl rekor üstüne rekor kırıyor. Son olarak geçtiğimiz çeyrekte 100 milyar dolar gelir elde eden şirket, şimdi de karlılık konusunda yeni bir rekor kırdı.

2. çeyrek finansal raporlarına göre şirket, iPhone, iPad ve iMac gibi ürünlerden elde ettiği kazancı geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 110 artırmayı başardı.

Apple 3 ayda 89.6 milyar dolar kazandı

Yeni finansal faaliyet raporlarını açıklayan şirket, yılın 2.  çeyreğinde 89.6 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 54 büyüyen teknoloji devi, karlılığını da yüzde 110 artırmayı başararak, 23.6 milyar dolara çıkardı. Adeta altın dönemlerini yaşayan Apple, akıllı telefondan tablete kadar neredeyse her üründe gelirlerini neredeyse ikiye katladı.

iPhone satışlarında büyük bir artış yakalayan şirket, bir önceki döneme kıyasla yüzde 50 daha fazla telefon satmayı başardı. ABD’li teknoloji devi,  bu dönem içerisinde akıllı telefonlardan 48 milyar dolar kazandı. Apple tam olarak hangi modelden kaç adet sattığını açıklamadı. Ancak satışların büyük bir bölümünün iPhone 12 ailesinden geldiği düşünülüyor.

Pandemi nedeniyle değişen ihtiyaçlar, tablet ve bilgisayara olan ilginin de artmasına yol açtı. Apple, iPad satışlarından elde ettiği geliri yüzde 78 artırarak 7.8 milyar dolar‘a çıkarırken, aynı dönemde iMac satışları yüzde 70 artışla 9.1 milyar dolara ulaştı. Satışların yüzde 50‘si, ürünü ilk defa alan kullanıcılara yapıldı.

Donanımda olduğu kadar yazılım tarafından da yükselişini sürdüren şirket, servislerden elde ettiği kazancı yüzde 25 artırdı. Böylelikle Apple’ın Arcaide ve Music gibi servislerden kazandığı para 16.9 milyar dolara ulaştı.

Kaynak

 

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir