İnternet 0 views 0

Chrome’un Yerine Vivaldi İnternet Tarayıcıyı Tercih Etmek İçin 5 Neden

İnternet dünyasının çiçeği burnunda tarayıcısı Vivaldi, geçtiğimiz haftalarda ilk sürümüyle karşımıza çıktı. İlk sürümünü piyasaya süren Vivaldi, bununla yetinmeyip ikinci kararlı sürümünü de yayınladı bile. Peki, Vivaldi’nin diğer tarayıcılardan farkı ne?

Geçtiğimiz haftalarda süpriz bir şekilde karşımıza çıkan Vivaldi, sahip olduğu özelliklerle göz dolduruyor. Kişiselleştirilebilir klavye, komut sistemi ve fare hareketleri gibi özelliklere sahip olan Vivaldi, diğer tarayıcılardan farklı olarak kullanıcıyı daha fazla ön plana çıkıyor. Chrome’un alt yapısını kullanarak Chrome ve Firefox’a rakip olabilen Vivaldi’nin farkı ise tüm kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Şimdi, Vivaldi’yi Chrome ve Firefox’a tercih etmeniz için önemseyebileceğiniz 5 nedeni sıralıyoruz.

1. Sekme İstifleme Özelliği

Vivaldi'yi tercih etmek için 5 neden

Eğer internet tarayıcılarını etkin olarak kullanıyorsanız ara sıra kendinizi sekme cehenneminde bulabilirsiniz. Sekmelerin arasında kaybolduğunuz anlarda Vivaldi yardımınıza koşuyor. Vivaldi, sahip olduğu sekme istifleme özelliği ile aynı türdeki sekmeleri bir arada toparlıyor. Bunu tıpkı Android telefonlarda oyunlar klasörü açıp içerisine oyunları atmaya benzetebiliriz. Bu özellik ile benzer sekmeleri aynı segmentte toplayabilir ve daha az karmaşıklık yaşayabilirsiniz.

2. Not Oluşturma

Vivaldi'yi tercih etmek için 5 neden

Vivaldi, anlık fikirlerinizi not almanız için gelişmiş bir not aracını da kullanıcılarına sunuyor. Anlık olarak aklınıza gelen fikirleri buraya not edebilir ve daha sonra istediğiniz zaman erişebilirsiniz. Ayrıca notlarınızı klasörlere bölebilir ve kendinize göre düzen oluşturabilirsiniz.

3. Hızlı Komut İşleme

Vivaldi'yi tercih etmek için 5 neden

Vivaldi aynı zamanda kullanımın hızlandırılması için hızlı komutlara da sahip. Mac’teki Spotlight’abenzeyen özellik ile hızlı bir şekilde yer imleriniz arasında arama yapabilirsiniz. Chrome’da da benzer özellikler mevcut ancak, Vivaldi’nin bu özelliği çok daha işlevsel ve hızlı olarak karşımıza geliyor. Ayrıca kullanıcı tarafından da bir takım klavye kısayolları oluşturulabiliyor. Bu demek oluyor ki, kullanıcı kendi kullanımına göre kısayollar belirleyebilir ve en hızlı şekilde işlerini halledebilir.

4. Fare Hareketleri

Vivaldi'yi tercih etmek için 5 neden

Vivaldi aynı zamanda fareyi de etkin olarak kullanıyor. Yeni sekme açma, sekme kapatma ve daha pek çok işlevsel özelliği fare ile kontrol edebilen Vivaldi, fare hareketlerinize göre yeni işlevler kullanamanıza da olanak tanıyor. Öte yandan bu özelliği istediğiniz zaman açabilir ve kapatabilirsiniz. Milyonlarca kombinasyon arasından kendinize uygun bir işlev mutlaka buluyorsunuz.

5. Yan Yana Tarama Özelliği

Vivaldi'yi tercih etmek için 5 neden

Belkide Vivaldi’nin en büyük artısı bu diyebiliriz. Vivaldi internet tarayıcısını kullanarak aynı pencerede birden çok sekmeyi görüntüleyebilirsiniz. Daha önce hiç bir tarayıcıda karşımıza çıkmayan bu özellik şüphesiz Vivaldi’nin en büyük artıları arasında gösteriliyor. Sekmeleri dikey ve yatay bir şekilde pencerede bölebilir ve aynı anda birden çok sekmeyi ziyaret edebilirsiniz.

Chrome tabanlı olması nedeniyle Chrome’un tüm eklentilerini destekleyen Vivaldi sahip olduğu birkaç özellik ile diğer tarayıcılardan bir adım öne çıkıyor. Tarayıcı savaşlarında kazanır mı bilemeyiz ancak Vivaldi internet tarayıcısını kullanarak hızlı aramalar yapabilirsiniz.

{admin}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir