Genel 0 views 0

Google Fotoğraflar için en iyi alternatifler

Google Fotoğraflar’ın sınırsız depolama özelliğini kaldırmasının ardından herkes alternatif arayışına çıktı. İşte en iyi alternatifler…

Bilindiği üzere Google Fotoğraflar ücretsiz “yüksek kaliteli” fotoğraf ve video depolama hizmetinin fişini 1 Haziran’da çekiyor ve ücretli hale geliyor. Google Pixel kullanıcıları bu karardan etkilenmese de, durum diğer kullanıcılar için geçerli değil.

Biz de Google Fotoğraflar‘a alternatif olarak kullanabileceğiniz Amazon Photos, Flickr, iCloud, OneDrive gibi sınırsız veya çok ucuza bulut depolama hizmetlerini sizler için listeledik. Ayrıca bonus olarak kendi kişisel sunucunuzu kurmanıza da değineceğiz.

Amazon Photos

Alfabetik olarak sıraladığımız listemizde ilk sırada Amazon Photos yer alıyor. Google Fotoğraflar‘ın ücretsiz servisini size hiç aratmayacak bu servis her kullanıcı için 5 GB boyutunda ücretsiz fotoğraf ve video yedekleme alanı sunuyor. Ancak eğer Amazon Prime aboneliğiniz varsa, sınırsız fotoğraf ve 5 GB‘a kadar videolarınızı depolayabilirsiniz.

Amazon Photos‘u denemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Flickr

Uzun zamandır piyasada mevcut olan Flickr, genellikle profesyonel fotoğrafçıların kullandığı bir mecra olarak bilinse de, son dönemlerde Flickr herkes için uygun bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Ücretsiz plan yalnızca 1000 fotoğraf ile sınırlı olsa da aylık 7, yıllık ise 60 dolara 1 TB sınırsız depolama opsiyonu sunuyor.

Flickr‘e buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.

 

Apple iCloud

Apple kullanıcıların çok yakından tanıdığı iCloudGoogle Fotoğraflar‘a güzel bir alternatif olabilir. Bu uygulamanın negatif tarafı yalnızca Apple cihazlarında çalışabiliyor olması. Her kullanıcı için 5 GB ücretsiz kapasite sağlayan servisin depolama alanını kullanıcılar istedikleri zaman aylık ücret ödeyerek yükseltebilir ve ülkemizde aktif olmasa da, Apple One kullandığınız takdirde iCloud daha da uyguna gelebilir.

Apple iCloud‘a buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive, özellikle de Office entegrasyonundan dolayı yıllardır iş sektöründeki kullanıcıların vazgeçilmezlerinden biri. Birçok servis gibi OneDrive da 5 GB ücretsiz depolama sunsa da, eğer Microsoft 365 üyeliğiniz varsa, 1 TB One Drive depolama ve yedekleme alanına da sahip olmuş oluyorsunuz.

Microsoft OneDrive‘a buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.

Kendi kişisel sunucunuzu oluşturmak

Size son önereceğimiz opsiyon ise kendi sunucusunu oluşturmanız. Tüm bahsedilenler arasında en zahmetlisi ve vakit alan seçenek bu olsa da, kendi sunucunuzda güvenlikten emin ve sorumlu kişi kendiniz oluyorsunuz. Kendi sunucunuzu oluşturmak için size gerekli olanlar ihtiyaçlarınıza göre farklı boyut veya sayılarda NAS hard diskleri ve bir veri depolama cihazı olacak. Bu sunucunuz evinizde veya ofisinizde internete bağlı olduğu sürece dilediğiniz yerden dosyalarınıza erişim sağlayabilirsiniz.

Peki tüm bunlara değer mi? Google Fotoğraflar ile devam etmeli miyiz?

Sizler için Google Fotoğraflar‘a alternatif olarak kullanabileceğiniz farklı uygulamaları listeledik. Son durumu göz önünde barındırırsak ve sunduğu ekstra özellikleri de hesaba katarsak, Google Fotoğraflar‘ın ücretli sürümü halen daha bulut depolama alanında liderliğini sürdürecek.

Peki siz bundan sonra yola hangi servis ile devam edeceksiniz?

Kaynak

 

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir