Genel 0 views 0

Instagram hikayeler için beklenen özellik yolda

Instagram Reels son zamanlarda revaçta olsa da hikayelerde halen platformun önemli özellikleri arasında. Sürekli olarak yeniliklerle karşımıza çıkan Instagramhikayeler için yeni bir reaksiyon özelliği denemesi yapmaya başladı. Bu kullanıcı reaksiyonu aslında en temel Instagram özellikleri arasında.

Instagram, hikayeler için klasik bir reaksiyon özelliği deniyor

Sosyal medya platformu Instagram, hikayeler için beğeni butonu denemesi yapmaya başladı. Platformun temel özellikleri arasında olan beğeni, şimdiye kadar IGTV ve gönderiler de yer aldı.

Instagram hikayeler için şimdiye kadar kullanıcılar emojilerle reaksiyon gösterebiliyor. Ancak platform belli ki sadece beğenisini belirtmek isteyen kullanıcıları da unutmadı.

Alessondro Paluzzi, hikayeler beğeni özelliği hakkında önemli bir sızıntı yaptı

Sosyal medya uygulamaları araştırmacısı Alessandro Paluzzi, Twitter hesabı üzerinden bu deneme ile ilgili ekran görüntüsünü paylaştı. Ancak bu ekran görüntüsü Instagram hikayeler için beğeni butonu denemesi yapıldığı dışında pek bilgi sunmuyor.

Peki platform hikayeler özelliği için beğeni butonunu nasıl kullanacak? Gönderilerde beğeni yapabilmek için iki kere tıklamak gerekiyor. Hikayeler ise tek tıklama üzerine çalışıyor. Kişinin bir önceki hikayesi için sola, başka hikayeye geçmek için sağa tıklamanız yeterli. Hikayeler beğeninin tıpkı emoji tepkileri gibi mesaj gönder ile dm üzerinden iletilebilme ihtimali de var.

Sosyal medya platformu, hikayeler özelliğini bir dönem en büyük rakiplerinden olan Snapchat platformundan aldı. Hikayelerle birlikte Snapchat filtreleri de kısa sürede Instagram’a taşıdı. Bu önemli değişim Snapchat’in özellikle ülkemizde büyük bir kullanıcı kitlesini kaybetmesine neden oldu.

Instagram son olarak hikayeler için altyazı desteği özelliği ile karşımıza çıktı. Yine sosyal medya platformu IGTV yerine Instagram Videos ile yoluna devam etme kararı aldı. Böylece platform videolara daha kolay ulaşılmasını sağlayacak.

Sosyal medya platformu, yakın arkadaşlar benzeri seçilmiş kişiler özelliği için de Brezilya’da denemelere başladı. Platform, özellikle 2021 yılında büyük değişikliklere imza attı. Alışveriş ve Reels’i öne çıkaran ve beğenileri üstte taşıyan Instagram, bazı kullanıcıların ise tepkisini çekti.

Instagram’da yapılan tüm bu olumlu değişimlere rağmen 4 Ekim’de yaşanan kesinti kullanıcılarda olumsuz bir etki bıraktı. Bu anlamda Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformları etkileyen bu kesintinin ilk başlarda bir hack saldırısı olduğu ihtimali ilk sıradaydı. Ancak Facebook son yaptığı açıklamada bu olasılığı devre dışı bıraktı. Yine de bu kesinti, kullanıcıların Facebook grubuna olan güveni önemli ölçüde sarstı.

KAYNAK

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir