Genel 0 views 0

iOS 15 ile karşımıza çıkmayan özellikler

20 Eylül tarihinde resmen kullanıma sunulan iOS 15 işletim sistemi, beklendiği gibi bazı önemli özellikleri olmadan kullanıcılarının beğenisine sunuldu.

Geçtiğimiz Haziran ayında tanıtılan iOS 15 işletim sisteminin bazı özelliklerinin erteleneceğini Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. 20 Eylül tarihinde resmen kullanıma sunulan iOS 15 işletim sistemi, beklendiği gibi bazı önemli özellikleri olmadan kullanıcılarının beğenisine sunuldu.

iOS 15 iÅŸletim sisteminin en önemli özelliklerinden biri olarak tanıtılan SharePlay, ÅŸu an için kullanıma sunulmadı. Hatırlatmak gerekirse iOS 15 beta 6’ya kadar geliÅŸtiricilerin kullanımına sunulan SharePlay, sonrasında ise betadan çıkarılmıştı.

Kullanıcıların video görüşme esnasında deneyim paylaÅŸmasını kolaylaÅŸtırma amacı ile geliÅŸtirilen SharepPlay özelliÄŸinin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi yer almıyor. WWDC 2021’de iOS 15 için duyurulan bir baÅŸka özellik olan daha iyi “Find My support for AirPods” özelliÄŸi de iOS 15 ile kullanıma sunulmayan özellikler arasında yer alıyor.

AirTag benzeri bir deneyim sunması beklenen yeni Find My support for AirPods özelliği yıl sonuna kadar kullanıma sunulacak. iOS 15 ile birlikte App Store içinde oyun etkinlikleri, canlı yayınlar ve özel içeriklerin yer alacağı duyurulmuştu. Şu an için kullanıma sunulmayan bu özelliğin de önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması bekleniyor.

iOS 15’in en dikkat çekici özelliklerinden biri olarak tanıtılan Universal Control da karşımıza çıkmayan özellikler arasında yer alıyor. Hatırlatmak gerekirse özellik ile birlikte MacBook’ların touchpad ve klavyelerini iPad modellerinde kullanmak mümkün hale geliyor. Ertelenen özelliklerin ne zaman karşımıza çıkacaklarını ise zaman gösterecek.

Kaynak

 

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir