Genel 0 views 0

Microsoft, geliştiriciler için Windows 11’in yeni sürümünü yayınladı

Bir süredir Windows 11’i Insider kullanıcıları üzerinde test eden Microsoft, resmi sürüm öncesi yeni bir güncelleme daha yayınladı.

Microsoft, resmi sürüme doğru ilerlerken Windows Insider kullanıcıları için son güncellemeleri sunmaya devam ediyor. Şirket, kısa süre önce Windows 10 kullanıcıları için yeni bir güncelleme yayınlarken, şimdi ise başka bir güncellemede Dev Chanell‘daki Windows 11 kullanıcılarına geliyor.

Bilindiği üzere MicrosoftWindows 11‘i 5 Ekim tarihinde herkese açık olarak piyasaya sürecek. Güncelleme, bilgisayarlara göre kademeler halinde sunulacak ve birkaç ay içinde tüm kullanıcılara ulaşacak. Şu anda herkes Windows 11 çıkış tarihini beklerken, Microsoft ise Insider kullanıcıları için Build 22458 numaralı yeni bir güncelleme daha yayınladı.

Windows 11 Build 22458 güncellemesi bazı sorunları gideriyor

ABD merkezli üretici, özellikle resmi sürüme yaklaşırken Windows 11’in beta sürümlerine çok fazla yenilik getirmiyor. Ancak şirket bugün başlat menüsünde oturum açma seçeneklerine yeni bir bağlantı işlevini ekledi. Ayrıca bu menünün tasarımı da daha modern bir hale getirildi.

Başlat menüsüne eklenen bağlantı işlevi dışında farklı bir yenilik yok. Ancak Microsoft, her zaman olduğu gibi bu haftada onlarca hatayı giderdi. İşte Build 22458 güncellemesiyle giderilen sorunlar:

  • Başlangıç güvenilirliğini etkileyen temel bir sorun giderildi.
  • Klasör adında # olan klasörler artık indekslemeye eklenebilir.
  • Görüntü sayfasını açmaya çalışırken, Ayarların kilitlenmesine neden olan bir sorun giderildi
  • Gelişmiş görüntü ayarlarında ”Yenileme hızı hakkında daha fazla bilgi” seçeneği, artık olması gereken destek sayfasını açıyor.
  • Ayarlar’daki Konum sayfasındaki gri renk sorunu giderildi.
  • DLL çıktısındaki birkaç yazılım hatası düzeltildi.
  • Otomatik HDR etkin olduğu sırada, ALT+Enter kullanırken bazen belirli oyunlarda çökme meydana geliyordu. Bu sorunda giderildi.
  • İpuçları uygulaması yenilendi.

Kaynak

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir