Genel 3 views 0

Twitter yeni önlemini ilk defa Trump’a uyguladı

5 Mart’tan itibaren baÅŸkasına zarar verme amacıyla manipüle edilen videolara “sahte” ibaresi ekleyeceÄŸini duyuran Twitter bu uygulamayı ilk defa ABD BaÅŸkanı Trump tarafından retweet  edilen bir videoda uyguladı

Sosyal paylaşım platformu Twitter, ABD’deki baÅŸkanlık seçimleri öncesinde orijinali üzerinde teknik oynamalar yapılarak baÅŸkalarına zarar verecek ÅŸekilde manipüle edilen videolara karşı önlemler almıştı. 
  
5 Mart’ta kullanıma sunulan bu özellikten ilk nasibini alan isim ABD BaÅŸkanı Donald Trump oldu.  TechCrunch’ta yer alan habere göre, Twitter Trump tarafından retweeet edilen bir tweet’i  ‘Manipulated media’ (Manipüle edilmiÅŸ içerik) olarak iÅŸaretledi. 
  
Aynı habere göre, Beyaz Saray’ın sosyal medya ekibi tarafından paylaşılan ve Trump tarafından retweet edilen video BaÅŸkanlık seçiminde Demokrat Parti’nin aday adayı olan Biden’ın konuÅŸmasında manipülasyon yapıldığı saptandı. 
  
Politico’da yer alan habere göre, söz konusu video 5 milyonun üzerinde kiÅŸiye ulaÅŸtı. Twitter’ın bu adımı sonrası Trump, platform tarafından yanıltıcı içerik yayınladığı yönünde etiketlenen ilk kullanıcı oldu. Özellikle sosyal medyada sıklıkla karşılaşılan bu tarz içeriklere karşı pek çok platform önlemler almıştı. 
  
YouTube geçtiÄŸimiz haftalarda yaptığı açıklamada “büyük zarara yol açma konusunda ciddi risk oluÅŸturan”, teknik manipülasyona uÄŸramış ya da içeriÄŸiyle oynanmış tüm videoların sistemden silineceÄŸini bildirmiÅŸti.  
  
Çinli ByteDance şirketine ait TikTok “yanlış yönlendirici enformasyon”a  karşı kapsamlı yasakları devreye sokmuÅŸtu. Facebook da geçtiÄŸimiz dönemde yaptığı açıklamada “deepfake” ve diÄŸer bazı manipüle edilmiÅŸ videoları internet sitesinden kaldıracağını açıklamış, ancak hiciv içeren içerikler ile “sadece kelimelerin sıralarını deÄŸiÅŸtiren ya da kelimeleri içerikten çıkaracak” ÅŸekilde üzerinde oynama yapılan videolara dokunulmayacağını bildirmiÅŸti.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/twitteryeni-onlemini-ilk-defa-trumpa-uyguladi,GGWod8fSTUOBiyXbKkgu4Q

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir