Genel 1 views 0

Ücretsiz Google Fotoğraflar için son günler

Bulut depolama çözümleri, günümüzde her akıllı telefon kullanıcısının vazgeçilmezi haline geldi. Oldukça işlevsel olan Google Fotoğraflar ve iCloud gibi çözümler, fotoğraf ve videolarımızı yedekleyerek hem alandan tasarruf etmemize hem de içeriklerimizin güvende olmasına olanak sağlıyor.

Bunlardan özellikle ücretsiz olan Google Fotoğraflar, kullanıcılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Ne yazık ki yıllardır kullanılan bu hizmetle ilgili kötü haberlerimiz var.

Google Fotoğraflar 15GB ile sınırlı olacak

Bir süre önce Google Fotoğraflar ile ilgili açıklama yapan şirket, hizmetin bundan böyle ücretsiz olmayacağını ve her kullanıcının sadece kısıtlı bir alanı olacağını açıkladı. 15GB ile sınırlandırılan bu depolama alanı üzerine çıkan kullanıcılar, aylık paketlerden birini seçerek Google’a ödeme yapacak.

Günümüzdeki akıllı telefonların kamera çözünürlüklerinin yükseldiğini ve dosya boyutlarının oldukça arttığını düşürsek, pek çok kullanıcının ödeme yapmak zorunda kalacağını söyleyebiliriz. 1 Haziran tarihinden itibaren kullanıma sunulacak olan yeni politika, bu tarihten sonra geçerli olacak ve öncesinde yedeklenen kütüphaneyi kapsamayacak.

Kullanıcıları bir nebze de olsa sevindiren bu durum, geçmişte yedeklenen video ve fotoğrafları sorun olmaktan çıkarıyor. Eğer yedeklenmeyen fotoğraf ya da videonuz varsa Mayıs ayı bitmeden yedeklemeniz gerekiyor.

Kullanıcılar, dört farklı plandan birini tercih edecek. 100 GB200 GB ve 2 TB şeklinde karşımıza çıkan paketler, 5,79 TL’den başlayarak, 28,99 TL’ye kadar çıkacak. Cihazlarında yeterli alan bulamayan ve fotoğraflarını güvende tutmak isteyen kullanıcılar, bu paketlerden birini almak zorunda kalacak.

Kaynak

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir