Genel 0 views 0

60Hz ekranlı telefonların devri resmen sona eriyor!

Yüksek yenileme hızına sahip telefonların artması 60Hz’lik modellerin devrini kapatıyor. İşte AnTuTu tarafından yayınlanan son veriler.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlar bambaşka hal almaya başladı. Özellikle üreticiler son zamanlarda kamera ve ekran üzerine adeta kıyasıya rekabete girdi. Kimi firma 90Hz yenileme hızına sahip telefonlarını piyasaya sürerken, kimisi 120Hz ve 144Hz ekranlı modelleriyle kozlarını oynuyor. Hatta bu yılın başlarına 165Hz yenileme hızına sahip oyuncu telefonlarını da gördük.

Normal bir akıllı telefonun ekran yenileme hızı genelde 60Hz’dir. Ancak yüksek yenileme hızına sahip telefonların piyasaya sürülmesi, artık 60Hz yenileme hızına sahip ekranlara olan talebi azalttı. Zira AnTuTu tarafından yayınlanan son veriler de bunu gösteriyor.

Yüksek yenileme hızına sahip telefonların popülerliği artıyor

Yüksek yenileme hızına sahip telefonlar piyasaya ilk sürüldüğünde pek çok kişi, bunların çok fazla güç tükettiğini ve pratik olmadığını dile getirdi. Ancak 60Hz üstünde telefon kullanan kişiler ise bunun tam tersini ifade etti. Çünkü yüksek yenileme hızına sahip telefonlar daha pratik ve daha iyi bir kullanım sunmakta.

Popüler test platformu AnTuTu, kısa süre önce kullanıcı istatistiklerini paylaşarak 60Hz’lik ekranların popülerliğini kaybettiğini gösterdi. Resmi verilere göre 60Hz Android telefonların pazar payı yüzde 42.5’e kadar düştü. Ancak 120Hz modellerin kullanıcı kitlesi epey arttı. AnTuTu’ya göre 60Hz yenileme hızına sahip telefonların çoğu kısa sürede popülerliğini tamamen 120Hz ve yukarısı modellere kaptıracak.

Apple tarafında ise yenileme hızları epey sorun haline geldi. Fakat iPhone 13 serisiyle birlikte bu sorunun ortadan kalkması bekleniyor. Öne çıkan raporlara göre ABD’li üretici, iPhone 13 serisiyle birlikte 120Hz yenileme hızına sahip ekranlara geçmeyi planlıyor.

Peki sizler hangi model telefonların kullanıyorsunuz. Ekran yenileme hızlarıyla beraber yorumlarda paylaşın.

KAYNAK

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir