Genel 0 views 0

Lenovo pandemi dönemindeki gelirleriyle dudak uçuklattı

Covid-19 pandemisi teknoloji şirketlerine yaradı. Bu şirketlerden biri olan Lenovo, bu dönemde elde ettiği gelirle rekor kırdı.

Covid-19 pandemisi dünyanın geri kalanının aksine teknoloji şirketleri için oldukça verimli geçiyor. Kapanma, evden çalışma ve uzaktan eğitim nedeniyle artan talepler, uzun zamandır durgun olan dizüstü bilgisayar pazarında inanılmaz bir patlamaya neden oldu.

Bu durumdan payını alan üreticilerden biri ise Lenovo oldu. Neredeyse her bütçeye uygun dizüstü bilgisayarlarıyla dikkatleri üzerine çeken şirket, 2020-2021 mali yılında gelir rekoru kırdı.

Lenovo pandemide 60 milyar dolar gelir elde etti

2020 ve 2021 yıllarına ait finansal gelir raporları yayınlayan Lenovo, yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başardı. Rakamlara yakından baktığımızda şirketin gelirleri bir önceki yıla oranla yüzde 20’lik bir artışla 50 milyar dolardan, 60.7 milyar dolara yükselttiği ortaya çıktı.

Özellikle yılın dördüncü çeyreğinde etkili olan şirket, bu dönem vergi öncesi gelirlerinde yüzde 392‘lik bir artış yaşadı. Bu artışın en büyük nedeni olarak yeni nesil ekran kartı satın alamayan oyuncuların, bunun yerine oyun laptoplarına yönelmesi olarak görülüyor. Dizüstü bilgisayarlar, tabletler, bulut hizmetleri ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere çeşitli pazarlarda varlık gösteren Lenovo, bu büyümeyi iş yaptığı her pazara yansıtmayı başardı.

Küresel gücünü günden güne artıran şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yuanging Yang yaptığı açıklamada, ” Lenovo mali yılın son çeyreğinde tarihteki en iyi performansını sergiledi. Temel yetkinliklere güçlü bir şekilde odaklanarak, 60 milyar dolarlık bir kilometre taşı elde ettik.” ifadelerini kullandı.

Kaynak

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir