Genel 1 views 0

Netflix yayın kalitesini düşürüyor

Koronavirüsün Avrupa’ya yayılmasının ardından herkesin evine kapandığı bu günlerde Netflix’ten yeni bir adım geldi. Şirket, internet stabilitesini korumak için yayın kalitesini 1 aylığına düşürdüğünü duyurdu.

Dün, Netflix’in koronavirüs nedeniyle yayın kalitesini SD kaliteye çekeceğine dair iddialar ortaya çıkmıştı. Ülkemiz dahil pek çok ülke vatandaşının koronavirüs nedeniyle evine kapandığı şu dönemlerde internete ilginin fazlaca artması söz konusu. Durum böyle olunca Netflix gibi platformlara da çok daha fazla kişi giriyor. 

Netflix’ten yüksek çözünürlüklü film izleyerek zaman geçiren milyonlarca insan, internet ağlarına fazla yüklenerek iletişim konusunda bazı sorunlara yol açabiliyorlar. Bu da internetin yoğunlukla kullanıldığı Netflix, YouTube gibi platformlara sorumluluk getiriyor. Koronavirüs kaynaklı karantina süreçlerinin ardından yüzde 50 oranında trafik artışı elde eden Netflix, bugün yaptığı resmi açıklamayla tüm Avrupa genelinde yayın kalitesini yüzde 25 azaltacağını duyurdu.

Tech News Turk {Tech News Turk}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir